PDF Kitap

Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken PDF Oku indir

Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken PDF oku indir, Metin Savaş tarafından kaleme alınan Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken kitabı, 180 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken kitabı 13,5 x 19,5 ebatında olup, 2022 Çolpan tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken pdf oku, Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken PDF yandex, Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Umay Ananın Çalıkuşları – Mitolojiyi Yorumlarken PDF Oku

Hangi çağda ve hangi kültür ortamında yaşarsak yaşayalım, bilimsel ve teknolojik düzeymiz ve tabi ki akılcılığımız ne derece baskın olursa olsun, kadim kültür kodlarını içeren mitoslar bütünüyle etkisiz kılınamıyor. Bağnazca hurafelerden yararlı geleneklere, inanç dünyamızdan gündelik yaşantımıza ve yapıp etmelerimize kadar, mitoslar her yerde kendini bir biçimde gösteriyor. İnsanın evreni, dünyayı, toplumu anlama çabasının ürünü olan mitoslar, geçmişte olduğu gibi bugün de yaşamımızı yönlendiriyor.
 
Metin Savaş, Umay Ana’nın Çalıkuşları’nda mitolojiyi yorumlarken “çift kıymetlilik” eksenini hiç kaybetmeden, toplumların kültürel genetiğini tespit eden mitosların izini sürüyor. Binlerce yıl önceki atalarımızın ürettiği mitosların şimdilerde hayata nasıl sızdığını olgular ve durumlar üzerinden sergiliyor. Böylelikle onların birer rüya değil, bizlerle yaşayan gerçeklikler olduğunu ve duyguların değişmezliğini belirginleştiriyor. Mitosların gündelik hayattaki izlerini; ateş kültü, “ocak” kavramı, iplik, taşlar, takılar, ev, kara büyü, totemler gibi göstergeler üzerinden değerlendiriyor. Toplumların kozmos arayışını mitolojik veriler üzerinden öne çıkaran Savaş, insan zihninin kozmik durumunu da dil üzerinden irdeliyor. Umay Ana’nın Çalıkuşları Mitolojiyi Yorumlarken, mitosların açık yahut örtük gündelik ilişkileri nasıl yönlendirdiğini görmek kadar, insanın zihin yaşamına dille nasıl içkinleştiğini fark etmek yönünden da dikkat çekici bir kitap.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu