Edebiyat

Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler PDF indir

Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler PDF Oku indir, Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler kitabı 9786256139091 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 09.10.2024 dilinde yazılmış olan Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler kitabını Taner Turan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler kitabını PDF indir.

Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler PDF

Geçmişten bugüne mecmualar üzerine birden fazla çalışma yapılmış ve yapılmaya devam ediyordir. Buna benzer çalışmaların yapılmasında temel amaç Türk edebiyatı tarihinin karanlıkta kalan kısımlarını görülmektedirmak, bir bütünlük sağlayarak edebiyat tarihi yazımına katkıda bulunmaktır. Ara Nesil dönemi mecmuaları için de böyle bir ihtiyacın var olduğunu söylemek olabilecekdür.
Mecmualar devri olarak da adlandırılan Ara Nesil, 1880-1895 senelerı arasında konumlandırıldığında birden fazla mecmuanın yayımlandığı görülmektedir. Bunların bir kısmı üzerine çalışma yapılmıştır. Ara Nesil mecmuaları içinden Mecmua-i Muallim, Mekteb, Nilüfer, Hazine-i Evrak, Hazine-i Fünûn, Manzara, Gayret, Âfâk, Hâver, Güneş, Teâvün-i Aklam, Berk, Nihâl gibi mecmualar üze- rine yapılmış çalışmalar bulunmaktadır. Elbette bu mecmualar yalnızca Ara Nesil yazar ve şairlerine yer vermemiş, dönem gereği büyük bir çoğunluğu siyasetten başka her şeyden bahsedeceğini bildirerek kültürel bir etki de yarat- maya çalışmıştır. Bu çalışma dâhilinde incelenen Risâle-i Hâfi ve Nahl-i Emel mecmualarını da Ara Nesil mecmuaları olarak nitelendirmek ve Ara Nesil dâ- hilinde değerlendirmek olabilecekdür. Bundandır ki çalışmanın Giriş bölümün- de Ara Nesil’in nasıl meydana geldiği ve Ara Nesil üzerine geliştirilen görüşler üzerinde çalışmanın sınırları dâhilinde durulmuştur. Ara Nesil kavramının ortaya çıkışı ve neyi açıkladığine değinildikten sonra Ara Nesil ve Ara Nesil mecmuaları üzerine yapılan çalışmalara yer verilmiştir. Tür odaklı çalışmalar, yazar-eser çalışmaları ve mecmualar üzerine yapılan çalışmalar ele alınarak açıklan- mış, alan yazında Ara Nesil’in ne biçimde ele alındığı ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler Özeti

Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler Pdf Oku

Risale-i Hafi ve Nahl-i Emel İnceleme, Fhirst, Metinler Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu