Edebiyat

Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları PDF indir

Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları PDF Oku indir, Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları kitabının kapağı ise 112 özelliğine sahiptir. 9786256246072 dilinde yazılmış olan Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları kitabını 09.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları kitabını PDF indir.

Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları PDF

Mizah bir sanattır ve fertlere, yörelere, milletlere göre değişiklik arz eder. Mizah, nihayetinde diğer sanatlar gibi millîdir. Bundan dolayı bir milletin çok beğendiği bir mizah unsuru başka bir millet için hiçbir şey ifade etmeyebilir. Dilimizde, Fransız kalmak deyimi bir tür mizahtır. Bunu bir Fransız’a karşı dile getirdiğiniz zaman onun için hiçbir şey ifade etmez ve tam anlamıyla deyime Fransız kalır.
Televizyonlarımızda yayına giren Amerikan menşeli komedi filmlerine dikkat ederseniz bazı yerlere gülme spotları konuyor. Bunun anlamı şudur: Ey seyirci her ne kadar seni güldürmüyorsa da bu nükteye herkesin gülmesi gerekir, burada gülersen senin zekân iyi düzeydedir, yoksa kültürsüz ve çağdışısın, kendine dikkat etmelisin. Bunun yanı sıra, bu mizah yabancılar aracılığıyla yapılmış; buna benim gülmemem gerekir gibi bir önyargımız olmamasına rağmen çoğu yerde bize göre bir nükte bulamıyorsak bu, yine mizahın evrensel bir nitelik taşımadığını gösteriyor.
Mizah kavramı, kişiden insana de değişebilir. Kişinin yaptığı yahut güldüğü nükte veya söz, kültür düzeysi ile yaşadığı ortamla, hayat hikâyesi ile psikolojisi ile şuuraltıyla izah edilebilir.

Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları Özeti

Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları Pdf Oku

Mizahlı Dil ve Edebiyat Yazıları Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu