Edebiyat

Theodora PDF indir

Theodora PDF Oku indir, Theodora kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Theodora kitabının kapağı ise 256 özelliğine sahiptir. 9786256246003 dilinde yazılmış olan Theodora kitabını 09.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Theodora kitabını PDF indir.

Theodora PDF

Theodora’nın çocukluğundan aklında kalan en mühim iki hayat dersi, para kazanmak için gözünü açık tutmak ve canı acıtılıp incitildiğinde içi kan ağlasa da gülümsemeyi becerebilmekti. Aslını söylemek gerekirse çocukluğunda bile son derece zekiydi ve hayal gücüyle bütünleştirdiği kıvrak zekâsı, anlık kararlar alabilen düşünce gücü aracılığıyla de önümüzdeki zamanlarda yaşamında hiç kimsenin asla hayalini bile kuramayacağı yerlere gelmeyi bilmiş, imkânsız gerçek olmuştu.
Theodora’nın anlamı, ‘Tanrı’nın Hediyesi’ idi; o ömrü boyunca seveceği eşi olan imparator Jüstinyen aracılığıyla ‘Benim Armağanım’ olarak dillendirilmiş ve beğenilmişti. Tarih uzmanı Fisher’in dediği gibi, Jüstinyen bir eş ararken bir elmas parçası” bulmuştu.
Theodora ve Jüstinyen birbirlerine öylesine aşık ve tutkunlardı ki bir elmanın iki yarısı gibi adeta birbirlerini tamamlamışlardı. Bu tutku ise Bizans İmparatorluğunu daha kuvvetli kılıp, Konstantinopolis’i dünyanın en görkemli kenti kılmıştı. İmparator Jüstinyen Ayasofya Katedralini inşa ettirirken bile devasa kubbeyi taşıyan sütunlara yaşamının tek aşkı olan İmparatoriçe Theodora’nın ve kendi isminin baş harflerini bir monogram olarak işleterek onu sonsuza dek onurlandırmıştır.

Theodora Özeti

Theodora Pdf Oku

Theodora Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu