Edebiyat

Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal PDF indir

Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal PDF Oku indir, Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal kitabının kapağı ise 456 özelliğine sahiptir. 9789750537424 dilinde yazılmış olan Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal kitabını 11.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal kitabını PDF indir.

Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal PDF

“Cengiz Aksakal, öğretmenlerin meslek örgütleri TÖS, TÖB-DER kuruluş zamanında, ülkenin politikleşme sürecinde yerini alan, temas ettiği toplumun her kesiminden bireylerin, içten, sahici bir saygı ve sevgi ile merhaba dediği, özel bir devrimci öğretmendi. Kızdığı nadir anlarda dahi, gözbebeği gülerdi… Ona, ‘Şerif’, ‘Çakırcalı’, ‘İnce Memed’ gibi lakaplarla hitap ederdik… 12 Eylül öncesinde, Veliköy ve etrafında ‘Devrimci Öğretmen’ olarak, çocuğu yaşındaki gençlere katılan biriydi Cengiz Hoca…”
Fehamettin Aksakal
 
“Yaram Derine Düştü”, devrimci öğretmen Cengiz Aksakal’ın hikâyesinin etrafında halka halka yayılarak “bir zamanlar Şavşat”ı anlatıyor. Artvin-Şavşat, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde, Türkiye’de “devrimci durum”un belki en canlı hissedildiği coğrafyaydı. Sezai Sarıoğlu, “rüya zamanlar” diye hatırlanan bu deneyimi, yaşayanların dilinden göz önüne çıkarıyor.
 
Şavşat’ın 1970 öncesi “aydınlanma” tarihinde “sosyalist kaymakam” Yaşar Cankoçak’ın, öğretmen-yazar Fakir Baykurt’un, öğretmen Şerife Tülay’ın izlerini göze çarpıyor. Sonra, devrimcilerin hayata, tabiata ve halka karışma hikâyesi… Sonra, “model öldürmeler”le, ardından 12 Eylül’le, Şavşat’ın kıyılması …
 
Sezai Sarıoğlu bir rüyanın yasını tutuyor.

Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal Özeti

Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal Pdf Oku

Yaram Derine Düştü Veliköylü Devrimci Öğretmen Cengiz Aksakal Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu