Edebiyat

Bir Milyon Pencere PDF indir

Bir Milyon Pencere PDF Oku indir, Bir Milyon Pencere kitabı A Million Windows sayfadan oluşmakta ve 160 boyutundadır. Bir Milyon Pencere kitabının kapağı ise 9786256126381 özelliğine sahiptir. 11.10.2024 dilinde yazılmış olan Bir Milyon Pencere kitabını Süha Sertabiboğlu numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Bir Milyon Pencere kitabını PDF indir.

Bir Milyon Pencere PDF

Hikâye anlatıcılığının görkemi ve tuzakları üzerine kaleydoskobik bir meditasyon…
 
Henry James, “Kurgu evinin bir değil, bir milyon penceresi mevcuttur,” diye yazmıştı. Gerald Murnane bu kelimeleri başlangıç noktası olarak alır ve hayatta olduğu gibi hikâye anlatımında da güvenin önemine ve ihanet olasılığına odaklanır. Bu evin sakinleri tam anlamıyla kimlerdir ve kendi pencerelerinden gördükleri nedir?
 
Bir Milyon Pencere’deki iç içe geçmiş öyküler; yazar ile okur, çocuk ile ebeveyn, kız arkadaş ile erkek arkadaş, karı ile koca arasındaki gerilimli ilişkiyi sınıyor. Murnane’in kurgusunu; batan güneşin uzaktaki pencerelere yansıması, sınırsız gibi görünen çayırlar, siyah saçlı kadınlardan bir araya gelen bir alay, ormandaki bir açıklık, çivit mavisi ve gümüş grisi renkler, genç bir kadının gizemli ölümü gibi imgeler ve onlarla ilişkili duygular örüyor. Bu imgeler, desenlerinin karmaşıklığı sebebiyle bir kaleydoskobu andırır ve okuru gerçeklik ile kurgu, görünen ile görünmeyen dünyalar arasındaki ilişkiyi sorgulamaya iter.
 
“İçinde kaybolabileceğim kadar karmaşık bir metin yazabilmeyi isterdim,” diyen Murnane, kurgusal karakterlerin kaderini, hadiselerin sıralanış mantığını düşünmeyi seven, bir kurgu eserin sunduğu hikâyeden daha fazlasına talip olan okuyucular ve yazmaya ilgi duyan herkes için karmaşık, keyifli, eksantrik bir okuma vadediyor.

Bir Milyon Pencere Özeti

Bir Milyon Pencere Pdf Oku

Bir Milyon Pencere Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu