Bilim & Mühendislik

Modern Psikoloji Tarihi PDF indir

Modern Psikoloji Tarihi PDF Oku indir, Modern Psikoloji Tarihi kitabı a history of modern psychology sayfadan oluşmakta ve 768 boyutundadır. Modern Psikoloji Tarihi kitabının kapağı ise 9789756963852 özelliğine sahiptir. 14.10.2020 dilinde yazılmış olan Modern Psikoloji Tarihi kitabını Yasemin Aslay numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Modern Psikoloji Tarihi kitabını PDF indir.

Modern Psikoloji Tarihi PDF

Schultz çiftinin dev eserinin en son araştırmalar ışığında güncellenmiş sekizinci baskısı, modern psikoloji tarihini sürükleyici bir öykü olarak sunuyor. Freud’dan Jung’a, Erikson’dan Skinner’e kadar psikolji tarihinin ekol yaratan kuramcılarının birbirinden enteresan yaşam öyküleri gözler önüne seriliyor. Böylelikle üstatların yaşam öykülerinin şahsi düşüncelerini, öncülük ettikleri ekolleri ve terapi metotlarıni nasıl etkilediği de çarpıcı bir biçimde ortaya çıkmakta.
 
Modern psikoloji biliminin kurulduğu 1879 senesinden günümüze kadar gelişen psikoloji akımları, dönemin sosyal, tarihi ve enetelektüel koşulları çerçevesinde ele alınıyor. Sekizinci baskıdaki yenilikler arasında şunlar sayılabilir:
 
• Evrimsel psikoloji, bilişsel psikoloji ve pozitif psikoloji akımları ile ilgiliki en yeni gelişmeler ışığında, günümüz psikolojisinin öncedenki akımlardan nasıl etkilendiği tartışılıyor.
• Internette Tarih başlığı altında her bölümde alakalı web sitelerinin adresleri sıralanıyor.
• Hümanistik psikoloji, Freud sonrası gelişmeler bağlamında tekrar değerlendiriliyor.
• Kendi Sözleriyle başlığı altında Freud, Darwin, Maslow gibi büyük kuramcıların orijinal eserlerinden kesitler sunuluyor.
• Değelendirme Soruları başlığı altında her bölümün sonunda, konunun ana hatlarını hatırlatan sorular yöneltiliyor.

Modern Psikoloji Tarihi Özeti

Modern Psikoloji Tarihi Pdf Oku

Modern Psikoloji Tarihi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu