Kişisel Gelişim

İnsanı Anlamak PDF indir

İnsanı Anlamak PDF Oku indir, İnsanı Anlamak kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. İnsanı Anlamak kitabının kapağı ise 392 özelliğine sahiptir. 9786257909495 dilinde yazılmış olan İnsanı Anlamak kitabını 26.03.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. İnsanı Anlamak kitabını PDF indir.

İnsanı Anlamak PDF

“İnsan kendi üzerine düşünerek kendisini tanıyabilir mi? Bilinçli düşünceye açılan sonsuz krediler çağında bu soruya verilen yanıtlar olabileceken olumlu olacaktır. Lakin karar ve davranışların asıl belirleyicileri olsalar da, insanın farkında bile olmadığı bilinçdışı ve zihniyet kategorilerini hesaba kattığımızda yanıt şöyle olmalıdır: ‘Hayır, insan kendi üzerine düşünerek kendisini tanıyamaz, çünkü bilinçdışını ve zihniyetini ona fakat ilişki kurduğu başka insanlar gösterebilir.’Etyen Mahçupyan, bilincin ve düşüncenin bağımsız değişkenler gibi gösterilip kutsandığı bir dünya çapında birincinin bilinçdışı; ikincinin zihniyet aracılığıyla nasıl kuşatıldığını anlatıyor ve daha olgun bir toplumsallık için odaklanmamız ve hesaplaşmamız gereken asıl kategorilere işaret ediyor.”
Alper Görmüş
 
“Geçtiğimiz bir kaç yüzyıl içinde derinleşen bilimsel uzmanlaşma, kendini tanıma ve anlamaya ilişkin sorulara yanıt arayanların birbirinden bihaber kalmalarına yol açtı. Bu kitap nörobilim ile sosyal psikolojiyi bir araya getirerek insanı anlamanın kapısını aralıyor. Biyolojik ve kültürel adaptasyonu bilimsel bilgiler ışığında ilişkili olarak izlerken, hem insanı anlamak için bütüncül bir çerçeve öneriyor, hem de zihinle zihniyet arasındaki ilişkiyi açığa çıkararak duygu, düşünce ve davranışlarımızın işlevini anlamamızı sağlıyor.”
İzzet Özberki

İnsanı Anlamak Özeti

İnsanı Anlamak Pdf Oku

İnsanı Anlamak Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu