Sosyoloji

Meşru Egemenlik PDF indir

Meşru Egemenlik PDF Oku indir, Meşru Egemenlik kitabı 9786256475199 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Meşru Egemenlik kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 18.08.2023 dilinde yazılmış olan Meşru Egemenlik kitabını Latif Boyacı numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Meşru Egemenlik kitabını PDF indir.

Meşru Egemenlik PDF

Modern sosyolojinin kurucularından Max Weber çalışmalarıyla sosyal bilimlerin her alanına öncülük etmiştir. Ekonomi ve Toplum adlı şümullü eserinde Weber, bireysel eylem, toplumsal eylem, ekonomik eylem ve ekonomik kurumlar arasındaki ilişkileri anlamak için bir çerçeve sunar ve yirminci ve yirmi birinci yüzyılın sosyal bilimleri için temel bir metin ortaya koyar. 

Ekonomi ve Toplum kitabının 3. bölümünde bulunan Meşru Egemenlik’te Weber üç ideal meşru yönetim türü tanımlar: meşruti, geleneksel ve karizmatik yönetim. Bunlar şimdilerde de yönetim üzerine sosyolojik araştırmalar için kurucu niteliktedir. İktidarı, farklı çıkarların var olduğu durumlarda bile, en çeşitli araçlarla başkalarının iradesine karşı kendi iradesini dayatma olanaklarının varlığı olarak tanımlayan Weber bu çalışmasında otoritenin temellerini konu alıyor. 
 

Meşru Egemenlik Özeti

Meşru Egemenlik Pdf Oku

Meşru Egemenlik Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu