Bilim & Mühendislik

Klimatoloji ve Meteoroloji PDF indir

Klimatoloji ve Meteoroloji PDF Oku indir, Klimatoloji ve Meteoroloji kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Klimatoloji ve Meteoroloji kitabının kapağı ise 844 özelliğine sahiptir. 9786055863395 dilinde yazılmış olan Klimatoloji ve Meteoroloji kitabını 03.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Klimatoloji ve Meteoroloji kitabını PDF indir.

Klimatoloji ve Meteoroloji PDF

Klimatoloji ve Meteoroloji kitabı, atmosfer, hava, iklim ve atmosferik çevreye ilişkin bugünkü bilgilerimiz kapsamı içinde, çağdaş meteoroloji ve klimatolojinin temellerini ve ileri konularını, coğrafya, klimatoloji, meteoroloji, hidroloji ve su kaynakları, biyoloji, ekoloji, halk sağlığı, fizik, oşinografi, deniz bilimleri, su ürünleri ve deniz teknolojileri, uygulamalı bilimler, mimarlık, şehir ve bölge planlaması ile meteoroloji, ziraat, orman, inşaat, jeoloji, hidrojeoloji ve çevre mühendisliği gibi bölümlerde okuyan lisans ve lisansüstü öğrencilerine ve bu alanlarda çalışan meslek sahiplerine, uzman kişilera, akademisyen ve bilimcilere aktarmayı, bu bilgilerin üç boyutlu tartışılmasını, özümsenmesini, öğrenilmesini ve uygulanmasını sağlamayı hedefler.
Kitap, atmosfer, hava ve iklim, iklim fiziği, iklim dinamiği ve iklim değişikliği, hidroloji ve su kaynakları, hidroklimatoloji, Dünya ve Türkiye iklimleri, Yerküre sistemleri, coğrafi bilimler, atmosferik çevre, yer, çevre ve atmosfer bilimleri, vb. bilim alanları ve konuları ile klimatoloji ve meteorolojide çok fazla gereksinim duyulan çeşitli uygulamalı ve özel konularla ilgilenen bilim alanlarından lisans ve lisansüstü öğrenci, uzman, teknik personel ve akademisyenler için geniş kapsamlı bir ders ve kaynak kitap olarak hazırlanmıştır.
Klimatoloji ve Meteoroloji kitabımın Birinci Basımı Eylül 2010’da, Güncellenmiş ve Genişletilmiş İkinci Basımı Eylül 2022’de yapılmış ve kitap kısa bir sürede tükenmiştir.
Kitabın elinizdeki 3. Basımında, 2022 baskısında gözden kaçmış olan az sayıdaki yazım hataları düzeltilerek, bazı bölümlerde bazı paragraflarda konunun daha iyi bilinmesinı sağlamak maksadıyla çok ufak düzenlemeler yapıldı ve 10 şeklin güncellenen yeni siyah-beyaz çizimleri alakalı bölümlere eklendi.
Kitabın sayfa sayısını azaltarak maliyetini kısmen düşürmek maksadıyla, Kaynaklar ve Dizin kitabın bu baskısından çıkarıldı. Lakin, okuyucu isterse Kaynaklar ve Dizin bölümlerine, kitabın sonuna eklenen QR kodunu okutarak ulaşabilir.
Klimatoloji ve Meteoroloji kitabımın Gözden Geçirilmiş Üçüncü Basımının en iyi biçimde yapılmasını sağlayan, Kriter Yayıncılığın kıymetli yöneticilerine, Sayın Ali Ergül’e, Sayın Numan Ergül’e ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim. Bunun yanı sıra, kitabın bu baskısına eklenen bazı şekillerin yeniden çizimini yapan Uzman Coğrafyacı Sayın Aydın Gürhanlılar’a teşekkürü bir borç bilirim.
Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ
15 Eylül 2024, Çanakkale

Klimatoloji ve Meteoroloji Özeti

Klimatoloji ve Meteoroloji Pdf Oku

Klimatoloji ve Meteoroloji Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu