Bilim & Mühendislik

Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası PDF indir

Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası PDF Oku indir, Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası kitabı 02.10.2024 sayfadan oluşmakta ve TÜRKÇE boyutundadır. Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası kitabının kapağı ise Ways of Being: Animals özelliğine sahiptir. Malike Hancı dilinde yazılmış olan Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası kitabını Mukadder Erkan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası kitabını PDF indir.

Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası PDF

Zeki olmak ne demek? Zekâ insana özgü bir şey mi yoksa bitkiler, hayvanlar, hatta kendi yarattığımız teknolojilerle paylaşımı yaptığımız bir şey mi? Son senelerda yapay zekâ alanında yapılan göz kamaştırıcı atılımlar, yapay zekânın büyük bir güç ve insanın dünya çapındaki yerine yönelik büyük bir tehdit teşkil edebileceğini gösterdi. Bu durum zekânın doğası üzerine yeni bir tartışma da başlattı. Bu tartışma ekseninde yapılan araştırmalar aracılığıyla artık çevremizdeki diğer zekâ türlerinin farkına varmaveya başladık. Ağaçların halen tam anlamıyla anlayamadığımız, çok karmaşık yollarla zeki iletişim ağları kurduklarını, hayvanların da iç dünyalarının olduğunu, makinelerin ve cansız varlıkların bile bir anlamda “zekâ” sergilediklerini, bizimkinden farklı biçimde ama en az bizim kadar “var” olduklarını öğrendik. 
Sanatçı ve düşünür James Bridle, Varolma Biçimleri’nde, biyoloji, fizik, bilişim, edebiyat, sanat ve felsefeden yararlanarak insan zihninin ötesinde kalan çeşitli zekâ şekillerinin büyüleyici dünyasına bir pencere açıyor. Bitkilerin akıl almaz hayatta kalma tekniklerinden, hayvanların bilişsel becerilerinin enginliğine, yapay zekânın enteresan ve ürkütücü kabiliyetlerinden insan olmanın ve bilincin manasına kadar uzanan bir çizgide, okuru entelektüel bir yolculuğa çıkarıyor. İnsan olmayan zekâlara zihinlerimizi açmamız ve çevremizdeki doğal ve yapay sistemlerle nasıl bir arada yaşadığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiği hususunda bize meydan okuyor. Teknoloji aracılığıyla git gide daha fazla şekillendirilen ve tehdit edilen bir dünya çapında, insanın egemenliğinin tek yol olmadığı, hayatta kalmanın anahtarının diğer varolma şekillerinden bir şeyler öğrenmek olabileceği bir geleceği hayal etmemiz hususunda bizi cesaretlendiriyor.
 

Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası Özeti

Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası Pdf Oku

Varolma Biçimleri Bitki, Hayvan, İnsan ve Makine Zekası Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu