Bilim & Mühendislik

Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan PDF indir

Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan PDF Oku indir, Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan kitabı 27.09.2024 sayfadan oluşmakta ve 192 boyutundadır. Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan kitabının kapağı ise 9786258214581 özelliğine sahiptir. Tarık Tuna Gözütok dilinde yazılmış olan Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan kitabını Hüseyin Gazi Topdemir numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan kitabını PDF indir.

Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan PDF

Bilim Tarihi Yazıları olarak adlandırdığımız bu eser, Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişini bilim tarihinde bir Cumhuriyet kazanımı olan bölgesindeki başarılar ışığında irdelemek maksadıyla hazırlandı. Başka bir deyişle, ülkemizde bilimsel düşüncenin tarihsel gelişimini irdeleyen mühim isimler ve hadiseleri ele alan bir çalışma olmasına özen gösterildi. Bu amaçla öte yandan bilim tarihinin girift ve zengin dünyasının okurlara sunulması hedeflenirken, öte yandan da geçmişin bilimsel başarıları ve bu başarıların günümüze etkilerini görülmektediran kıymetli bilim bireylerinın çalışmalarının genel hatlarıyla ortaya konulmasını sağlayacak yazılara yer verildi.
Bu amaçlar ışığında Bilim Tarihi Yazıları’nda, özellikle Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan zamanda bilimsel düşüncenin evrimi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bilim ve eğitimdeki öncü rolünü vurgulayan yazılar derlendi. Kitabın görülmektedirılmasına katkıda bulunan kıymetli araştırmacılar yazılarıyla, Türkiye’de bilim tarihi kürsüsünü kurup bu alanda akademik çalışmaların başlatılmasını sağlayan Aydın Sayılı başta olmak üzere, Fuat Sezgin, Esin Kâhya, Cevat İzgi ve İşaya Üşür gibi bilim tarihi alanına katkılarda bulunmuş isimlerin çalışmaları ve görüşlerini okuyucuya geniş bir şekildeca sundular.
Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olarak bir araya getirilen Bilim Tarihi Yazıları, bu nitelikleri dikkate alındığında yalnızca bilim tarihçileri için değil, tarih, felsefe ve bilim meraklıları için de bir başvuru kaynağı niteliğinde olmasının bunun yanında Türkiye’nin bilimsel mirasını, bilim tarihi yönünden anlamak isteyenler için de mütevazı bir çalışmadır.

Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan Özeti

Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan Pdf Oku

Bilim Tarihi Yazıları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Armağan Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu