Bilim & Mühendislik

İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi PDF indir

İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi PDF Oku indir, İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi kitabı 9789750819742 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 02.03.2019 dilinde yazılmış olan İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi kitabını Nurettin Elhüseyni numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi kitabını PDF indir.

İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi PDF

Harvard Üniversitesi’nin ünlü tarih profesörü Niall Ferguson, İmparatorluk isimli bu kapsamlı incelemesinde Britanya’nın nasıl bir imparatorluğa dönüştüğünü ve modern dünyayı hangi yollarla yarattığını anlatıyor.
“Bir zamanlar dünya nüfusunun kabaca dörtte birini yöneten, yeryüzünün hemen hemen aynı orada bulunan kesimini kapsayan ve hemen hemen bütün okyanuslarda hüküm süren bir İmparatorluk vardı…” Niall Ferguson’un bu sözlerle başlayan kitabı, Britanya İmparatorluğu’nun macerasıyla şimdilerde dünyayı şekillendiren küreselleşme aralarında münakaşa yaratacak bir paralellik kuruyor. Ferguson öte yandan kölelikten sömürgeciliğe, yerel halklara yönelik katliamlardan ticari sömürüye Britanya İmparatorluğu’nun karanlık mirasını eleştiriyor, öte yandan da modern dünyayı Britanya İmparatorluğu olmadan düşünemeyeceğimizi, yaşadığımız dünyanın finansal, toplumsal ve siyasi kurumlarını şekillendirenin bizzat imparatorluk kültürü olduğunu gösteriyor.

İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi Özeti

İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi Pdf Oku

İmparatorluk Britanya’nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu