Bilim & Mühendislik

Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı PDF Oku indir

Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı PDF oku indir, Guillaume Pitron tarafından kaleme alınan Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı kitabı, 3. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. İş Bankası Kültür Yayınları değeri ile basılan Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı kitabı 296 ebatında olup, 2024 Alp Tümertekin tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı pdf oku, Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı PDF yandex, Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Nadir Metaller Savaşı: Enerji Geçişinin ve Dijitalleşmenin Karanlık Yüzü – 21. Yüzyıl Kitaplığı PDF Oku

“Yenilenebilir” diye bilinen kaynaklardan enerji sağlamak ve teknolojik ürünlerin imalatı için kayalarda ve diğer yaygın metallerin içinde eser miktarda bulunan nadir metallere muhtacız. Cep telefonları, bilgisayarlar, elektrikli araba motorları, jet uçakları, uydular, rüzgâr türbinleri, güneş panelleri bu nadir metaller olmadan imal edilemez. Bunun yanı sıra, bu metallerin çıkarılması sağlığa ve çevreye zararlı kimyasalların kullanıldığı, hiç de yenilenebilir olmayan son derece enerji yoğun bir zaman.

Kısa sürede çoksatar durumuna gelen ve on bir dile çevrilen kitabında Guillaume Pitron bu hammaddelerin tedarikini sağlamanın jeopolitik, ekonomik, çevresel ve toplumsal etkilerini ortaya koyuyor. Küresel iklim krizinin daha “yeşil” bir küresel enerji üretimiyle çözüleceği varsayımına göğüs geren kitap bunun yanı sıra, bir düzine ülkede altı yıl boyunca yapılan araştırmalara dayanan titiz bir araştırmacı gazetecilik örneği.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu