Felsefe

Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı PDF indir

Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı PDF Oku indir, Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı kitabının kapağı ise 96 özelliğine sahiptir. 9786259777009 dilinde yazılmış olan Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı kitabını 12.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı kitabını PDF indir.

Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı PDF

“Tanrılarla alakalı olarak ne var olduklarını söyleyebilirim, ne de var olmadıklarını; çünkü bunu bilmeyi engelleyen fazla şey var: belirsizlik ise insan yaşamının kısa oluşu.”
Protagoras
 
Tanrı’nın varlığı ile ilgili felsefî bir yaklaşım olarak Agnostisizm, karmaşık bir problemdir. Hatta anlaşılmak yönünden Teizm veya Ateizm’den fazla daha fazla çaba ister.
 
Agnostik bakış açısına göre, Tanrı’nın varlığı ve dünya sonrası hayat ile ilgili mevcut dinlerin öne devam ettiği iddiaların şimdilerde doğrulanması olabilecek değildir. Dinî Agnostisizm ise Tanrı’yı bilmenin insanın bilgi sınırlarını aştığını fakat bu durumun O’na inanmaya engel olmadığını iddia eder.
 
Kendisini, “Tanrı kesinlikle yoktur” diyen ateizmden ayrı tutan Agnostisizm; Tanrı var mı? Dünyayı kim yarattı? İnsanlar nasıl var oldu? Sorularının cevabını ararken Tanrı’nın varlığı veya yokluğu ile evrenin nereden türediğinin bilinmediğini yahut bilinemeyeceğini ileri sürer.
Agnostizim’in nihai kararsızlığına dair soruların yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız.
 

Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı Özeti

Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı Pdf Oku

Agnostisizm Üşengeç Entellektüelin El Kitabı Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu