Din

İslamda Zekat Müessesesi PDF indir

İslamda Zekat Müessesesi PDF Oku indir, İslamda Zekat Müessesesi kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. İslamda Zekat Müessesesi kitabının kapağı ise 802 özelliğine sahiptir. 9786257788557 dilinde yazılmış olan İslamda Zekat Müessesesi kitabını 14.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. İslamda Zekat Müessesesi kitabını PDF indir.

İslamda Zekat Müessesesi PDF

“Zekât toplumdan kazanılan malın bir kısmının yine topluma aktarılmasından ibaret sosyal içerikli, evrensel, muhkem bir ibadettir. Dağ başında yahut çölde yalnız yaşayan insanın mal kazanması söz konusu olamaz. Belki bireyler malı insanlardan kazanırlar. İşte o insanlardan bazıları belli nedenlerle gözetilmeye muhtaç duruma düşünce, kazanılan bu malın bir kısmını onlara vererek mutluluğu tatmak en güzel ve tabii bir eylemdir. Zekât ibadeti işte bunun için farz kılınmıştır.”
 
“Bu vesile ile bütün semavi dinlerde de var olan ve İslam’ın beş temel emrinden biri yapılan zekât ibadetini anlamak, onu bütün ayrıntı kısmı ile kavramak Müslümanların farz derecesindeki görevlerinden biridir. Bu farzı yerine getirmek için özellikle âlimlerin yoğun emek harcamaları gerekir. Zekât ile ilgili yazılmış olan elinizdeki kitabın, bu emeğin bir parçası olması en büyük temennimizdir. Zekâtı anlamak, onu yalnızca bilgi olarak algılamakla tamamlanmaz. Belki onun kurumsal yönünü de anlamak gerekir. Bu nedenle biz bugün zekâtı kurumlaştırmanın da farz olduğuna inanıyoruz. Çünkü farz olan ibadetin yaşanmasını sağlayan şey de farzdır. Camisiz namaz ibadeti olmadığı gibi, kurumsuz zekât ibadeti de olmaz. Bu çalışma uzun zamana ait bir çabanın ürünü olup, onu bu farizayı yerine getirme çabası olarak da değerlendirmek olabilecekdür. Bu kitapta, elden geldiğince konu, zekât literatürü taranarak geniş bir şekilde bir biçimde araştırılmıştır. Kitabın adından da anlaşılacağı üzere, bu çabanın hedefi, yalnızca bilgi yığınını sunmaktan ibaret değil, belki Allah’ın farzı olan zekâtın, Asr-ı saadette olduğu gibi kurumsal çerçevede hayata geçirilmesine katkıda bulunmaktır. Kitap bu amaca hizmet noktasında zerre miktar katkı sağlamışsa, bu bizim için büyük bir mutluluk vesilesidir. Okuyucularımızın kitaptan azami derecede yararlanmalarını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki çağımızda zekât, sosyal güvenlik sorununu çözecek güce sahiptir; aynı o zamanda toplumun çimentosudur.” 

İslamda Zekat Müessesesi Özeti

İslamda Zekat Müessesesi Pdf Oku

İslamda Zekat Müessesesi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu