Siyaset

Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar PDF indir

Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar PDF Oku indir, Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar kitabı 9786253922214 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 14.10.2024 dilinde yazılmış olan Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar kitabını Prof. Dr. Murat Ercan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar kitabını PDF indir.

Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar PDF

“Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar”, başlıklı bu kapsamlı eser, Türkiye’nin ülkeler arası arenadaki rolünü ve dış politika yapım süreçlerini derinlemesine analiz eden akademik bir çalışmadır. Bu kapsamlı eser Türkiye’nin dış politikasının iç politika ile nasıl etkileşim içinde şekillendiğini, AK Parti’nin ulusal kimlik ve dış politika vizyonunda İslam’ın nasıl konumlandığını ve bu bağlamda yaşanan dış politika stratejilerini analiz etmektedir. Bunun yanı sıra bu kapsamlı eser, Avrupa Birliği ile ilişkilerin tarihsel perspektifinden, geleceğe yönelik stratejik yaklaşımlarına; Türkiye-ABD ilişkilerindeki sorunlar ve çözüm önerilerinden, Putin dönemi Türkiye-Rusya ilişkilerinin dinamiklerine kadar geniş bir yelpazede derinlemesine farklı görüşleri ortaya koymaktadır. Rusya-Ukrayna savaşı ekseninde Türkiye’nin Avrupa Birliği ve Rusya ile ilişkileri, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yaşanan gerilimler ve çözüm arayışları, Kıbrıs meselesinin diplomatik zorlukları ve çözüme yönelik stratejiler, kitapta ele alınan diğer mühim konulardır. Bunun yanı sıra bu kapsamlı eser ile Suriye ve Libya’daki krizlerin Türkiye’nin dış politikası üzerindeki etkileri ve bu bölgesel çatışmaların önümüzdeki zamanlarda olası yansımaları, İsrail-Filistin sorununun Türk dış politikasına etkileri bağlamında ülkeler arası güvenlik perspektifinden tarihsel bir değerlendirme sunulmaktadır.
“Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar”, başlıklı bu eser genç akademisyenler aracılığıyla titizlikle kaleme alınmış, özgün katkılar sunan ve Türkiye’nin dış politikasını anlamak isteyen araştırmacılar ve akademisyenler için klavuzluk edebilecek kapsamlı bir kaynak niteliğindedir.
 
İçindekiler
 
Türkiye’de İç Politika-Dış Politika Etkileşimi  //  Ali Ayata
Ak Parti’nin Ulusal Kimlik Ve Dış Politika Vizyonunda İslam  //  Ali Ayata
Türk Dış Politikasında Avrupa Birliği İle İlişkiler: Sorunlar, Perspektifler Ve Gelecek Stratejileri  //  Ömer Doğukan Şahin
Türkiye – Abd İlişkileri Sorunlar, Perspektifler Ve Gelecek Stratejileri  //  Elmas Altınbaşak
Putin Dönemi Türkiye-Rusya İlişkileri  //  Coşkun Can Karacaova
Rusya- Ukrayna Savaşı Ekseninde Türkiye’nin Avrupa Birliği Ve Rusya İle İlişkileri  //  Büşra Çeliköz
Türkiye Yunanistan İlişkileri Sorunlar Ve Çözüm Arayışları  //  Aysu Aygörmez
Türk Dış Politikasındaki Kıbrıs Meselesi: Diplomatik Zorluklar Ve Çözüm Arayışları  //  Ali Akkoyun
Krizler Çağında Türkiye- Suriye İlişkileri  //  Halil Durur
Libya’da Derinleşen Kriz: Geçmişi, Bugünü Ve Geleceği  //  Gonca Gül Yıldız
Uluslararası Sistemin Yeni Çatışma Alanları: Koridor Çatışmaları  //  Seymur Abbasov – Murat Ercan
İsrail-Filistin Sorununun Türk Dışpolitikasınaetkileri: Uluslararası Güvenlik Bağlamında Tarihsel Bir Yaklaşım  //  Halil Karataş
Türk Dış Politikasında İnsan Hakları: İlkeler Ve Uygulamalar  //  Merve Kefeli
 

Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar Özeti

Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar Pdf Oku

Türk Dış Politikasında Güncel Tartışmalar Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu