Siyaset

Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği PDF indir

Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği PDF Oku indir, Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği kitabının kapağı ise 130 özelliğine sahiptir. 9786256192027 dilinde yazılmış olan Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği kitabını 14.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği kitabını PDF indir.

Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği PDF

Çınaraltı dergisi, 1941-1944 senelerı arasında ve 1948 senesinde haftalık yayınlanmış Türkçü-milliyetçi bir dergidir. Derginin yayına girdiği seneler çoğunlukla İkinci Dünya Savaşı dönemine denk gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devlet başkanlığı görevini Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra İsmet İnönü devralmıştır. İsmet İnönü, cumhurbaşkanı seçildikten kısa bir süre sonra 26 Aralık 1938 senesinde toplanan CHP’nin Olağanüstü Kurultayı’nda Milli Şef unvanı da almıştır.
 
İsmet İnönü’nün iktidarda olduğu 1939-1945 senelerı arasında Türkiye, İkinci Dünya Savaşı’nın ortaya koyduğı iç ve dış sorunlar sebebiyle bunalımlı bir dönem geçirmiştir. İsmet İnönü’nün iktidarının devam ettiği İkinci Dünya Savaşı sonrası 1945-1950 seneleri arası, Türkiye’de çok partili siyasi hayata geçişin meydana geldiği ve komünizmin tesirinin görüldüğü bir dönem olmuştur. İsmet İnönü, Milli Şef anlayışıyla savaşın ortaya koyduğı iç ve dış tehditleri ortadan kaldırmayı, siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunlara en kısa bir sürede bir çare bulmayı hedeflemiştir. Türkiye, İkinci Dünya Savaşı’na girmemiş fakat savaştan dolaylı da olsa etkilenmiş ve dış politikada Almanya-Rusya arasında bir denge politikası izlemek mecburiyetinde kalmıştır.

Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği Özeti

Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği Pdf Oku

Çınaraltı Dergisi ve Türk Milliyetçiliği Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu