PDF Kitap

Kutsal ve Mitik Dağlar PDF indir

Kutsal ve Mitik Dağlar PDF Oku indir, Kutsal ve Mitik Dağlar kitabı 9786258437553 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Kutsal ve Mitik Dağlar kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 14.10.2024 dilinde yazılmış olan Kutsal ve Mitik Dağlar kitabını Lale Özcan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Kutsal ve Mitik Dağlar kitabını PDF indir.

Kutsal ve Mitik Dağlar PDF

“Dağın karanlık, olumsuz, korkutucu bir görünüşü var. Tezahürleri kimi zaman bizi dehşete düşürür… Dağ istikrardır, güçtür, erktir… Dikeylik idealinin canlı tezahürüdür… Dağın verdiği en mühim ders, ölümün bir başlangıç olduğudur.”
 
İnsanlık tarihi boyunca dağlar göklerle ve metafizikle ilişkide arada bir aracı arada bir de bizatihi bu ilişkinin tecessümü oldu: Tanrıların meskeni olan Olympus; Şiva’nın yogi pozisyonunda oturduğu Kailasa Dağı; Çin’de göksel imparatorun ikamet ettiği en ünlü tanınmış dağ Kunlun; Türklerin çıktığı Ötüken; İbrahimî dinlerin dağları… Doğu’da olduğu gibi Batı’da da insanlar dağları tanrılar ve şeytanlarla doldurmuşlardır. Zamanın başlangıcından beri dağlar saygı görmüş, mukaddes bilinmiş, kutsalın sınırında durmuştur. Kimi halklar dağları dünyanın merkezi, diğerleri ise Cennet ve Dünya arasındaki iletişim noktası olarak görmüştür. Kimileri cenneti orada bulmuş, kimileri canavarlar ve olağanüstü hayvanların doğaüstü diyarlar olarak düşlemiştir. Dağlar büyük tek tanrılı dinlerin kalbinde yer alır: Tanrı Hz. Musa’ya Yasa tabletlerini Sina’da vermiştir, Hz. İsa Golgota’da ölmüş ve dirilmiştir ve Baş Melek Cebrail Hz. Muhammed’e Cebel-i Nur’da görünmüş ve ondan ilahi sözü yaymasını istemiştir.
 
Dağ her zaman büyülemiş ama bunun yanı sıra korkutmuştur ve kutsal olan her şeyde bulunan bu kararsızlık, içinde enteresan arketipler keşfettiğimiz sayısız mitolojiyi beslemiştir. Bu kitap bizi dağlarla alakalı asırlık inançları, mitleri, halk geleneklerini ve batıl inançları keşfetmeye davet ediyor.

Kutsal ve Mitik Dağlar Özeti

Kutsal ve Mitik Dağlar Pdf Oku

Kutsal ve Mitik Dağlar Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu