Ekonomi

Adil Bölüşüm PDF indir

Adil Bölüşüm PDF Oku indir, Adil Bölüşüm kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Adil Bölüşüm kitabının kapağı ise 200 özelliğine sahiptir. 9786254412691 dilinde yazılmış olan Adil Bölüşüm kitabını 14.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Adil Bölüşüm kitabını PDF indir.

Adil Bölüşüm PDF

Zenginler, kısıtlı dünya kaynaklarının yoksullerle paylaşılmasını istemiyor.
 
Mevcut ekonomi sisteminin birden fazla noksanlıkleri, açmazları ve yanlışları var. Hepsiyle alakalı çözümler üretiliyor tabii ki. Lakin bir müddet sonra göze çarpıyor ki üretilen çözümler, başka sorunlara yol açıyor.
Bu kitapta ekonomik sistemi üreten düşünce yapısından başlayarak insan merkezli bir değersayım sorgulaması yer alıyor.
Para üretimi ve mal üretimi arasındaki uçurumlar kapanmadığından ekonomik denklik bir türlü gerçekleşmemektedir. Bu ekonomik işleyiş sebebiyle gelir dağılımı adaleti bozulmuştur ve sistematik olarak zenginler daha zengin, yoksullerse daha yoksul olmaya mahkûm edilmiştir. Böylelikle para, tepedeki bir avuç zengin arasında dolaşmaktadır.
Merkezinde insanın olduğu yeni bir denklik kurmak olabilecekdür tabi ki. Refahın adil bir biçimde yeniden bölüştürüleceği yeni bir kurgu gerçekleştirilebilir.
Bu kitapta yeni ekonomik denklik kurgusunun nasıl gerçekleştirilebileceği üzerinde özellikle durulmuştur. Ülkemizin hemen hemen iki asırdır süregelen makûs ekonomik tarihi yeni denklik kurgusuyla değişebilir. Bu açıdan adil bölüşüm, çok mühimdir.

Adil Bölüşüm Özeti

Adil Bölüşüm Pdf Oku

Adil Bölüşüm Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu