Çocuk

Piyon PDF indir

Piyon PDF Oku indir, Piyon kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Piyon kitabının kapağı ise 140 özelliğine sahiptir. 9786052859537 dilinde yazılmış olan Piyon kitabını 14.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Piyon kitabını PDF indir.

Piyon PDF

Dikkat, bütün sırlarınız ifşa edilebilir!

Hukukçu kimliğini cesur kalemiyle buluşturarak bıçak sırtı konuları odağına alan Dilge Güney’den, özel yaşamın gizliliği ve kişisel verilerin muhafaza edilmesi yasasına farkındalık uyandıran, tansiyonu yüksek bir distopya: Piyon.

İyilikle kötülüğün çarpışmasında nefsine yenik düşen Yasemin adındaki bir kızın kendini var etme mücadelesini anlatan kitap, yapay zekânın hükmettiği bir gelecekte yaşasak dahi temel hak ve özgürlüklerimizden vazgeçmemenin önemine gözleri üstüne topluyor.   

Aşırı ebeveyn kontkarakterinin gençlerin sosyal ve duygusal dünyalarındaki olumsuz yansımalarına eğilen yazar, yalnızca koruma amaçlı bile olsa, çocuğunun yaşamı üzerindeki söz hakkının bazı sınırları bulunması gerektiğini savunuyor.
 
Yasemin, telefonu kapattığında kalbinde ince bir sızı hissetmişti. Sınıf arkadaşı Ömür’ün annesi hiç beklenmedik bir şey istemiş ve karşılığında en ihtiyaç duyduğu şeyi teklif etmişti. Bir yanda hayalleri diğer yanda yaşamın gerçekleri… Çaresizdi Yasemin ve çaresizliği başkaları için büyük bir fırsata dönüşmek üzereydi. İşin gerçek yüzünün farkında olsa da… Bir yanı gündüz öteki yanı gece olan incecik bir ipin üzerinde yürümeye başlamıştı artık. “Aslını söylemek gerekirse her şey Ömür’ün iyiliği için,” safsatasıyla vicdanının sesini susturmaya çalışırken dengesini kaybedip düşmesi an meselesiydi…

Okurları, paramparça bir şehrin turuncu-yeşil sokaklarında nefes kesici bir serüvene davet eden Dilge Güney, “ispiyoncu” olarak çıktığı yolda “piyon”a dönüşmemek için direnen Yasemin’in günlüğünden çarpıcı kesitler sunarken; özel yaşamın mahremiyetine, mültecilik olgusuna, sosyal adaletsizliğe ve dev şirketlerin sonsuz çıkarları için ne denli acımasız olabileceğine de değiniyor.

Yazarın 1GB Adalet isimli romanıyla aynı evrende geçmesine rağmen bağımsız biçimde de okunabilen Piyon, parmak ısırtan kurgusunun ardında yapay zekâ ve etik üstüne hararetli tartışmaların ilk kıvılcımlarını da başlatıyor. 

Ebeveynleriniz tüm sırlarınızı biliyorsa isPİYONlandınız demektir!

Piyon Özeti

Piyon Pdf Oku

Piyon Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu