Tarih

Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf PDF indir

Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf PDF Oku indir, Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf kitabı Making the Modern Turkish Citizen Vernacular Photography in the Early Republican Era sayfadan oluşmakta ve 320 boyutundadır. Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf kitabının kapağı ise 9786256198999 özelliğine sahiptir. 15.10.2024 dilinde yazılmış olan Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf kitabını Solina Silahlı numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf kitabını PDF indir.

Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf PDF

1920’ler ve 1930’larda çekilmiş altmıştan fazla fotoğraftan yola çıkan bu çalışma, şehirli orta sınıfın öz temsillerini mercek altına alıyor. Kitap fotoğrafın cinsiyet, beden, mekânla olduğu kadar dil ve maddesellikle olan ilişkisini de inceleyerek vernaküler fotoğrafın üretimi ve dolaşımının modern Türk vatandaşının inşasına nasıl katkıda bulunduğunu inceliyor. Erken Cumhuriyet’in modernlik ve sekülerlik vurgusuyla Cumhuriyet kadını ve erkeği ideallerini oluşturmasının izini sürüyor.
 
Dönemin stüdyo fotoğrafları ve amatör karelerinin sınıfsallığına dikkat çeken Modern Türk Vatandaşının İnşası, erken Cumhuriyet’in hızla değişen siyasi ve sosyal ikliminde üretilen yeni benlik temsillerine dair kıymetli bir eser.

Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf Özeti

Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf Pdf Oku

Modern Türk Vatandaşının İnşası Erken Cumhuriyet Döneminde Vernaküler Fotoğraf Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu