Edebiyat

Madam Butterfly PDF indir

Madam Butterfly PDF Oku indir, Madam Butterfly kitabı 9786256730588 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Madam Butterfly kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 15.10.2024 dilinde yazılmış olan Madam Butterfly kitabını Kübra Yaşın numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Madam Butterfly kitabını PDF indir.

Madam Butterfly PDF

Puccini’nin opera başyapıtına ilham olmuş; aşkın, ihanetin, köklerinden koparılmışlığın ve son ana değin sürecek olan o saf umudun bir hayli etkili hikâyesi: Madam Butterfly.

Japon genç kız Ço-Ço-San, Amerikalı subay Pinkerton ile evlenir. Lakin kızın adama duyduğu aşk, bir hayalin peşinde koşmaktan farksızdır. Pinkerton’un yaşamına girmesiyle değişen kaderi, aşkın ve sadakatin sınırlarını sorgulatacaktır. Aşkın o kör eden gücü, fakat gerçeklerin acımasızlığı ve bir o kadar yıkıcı oluşu gözler önüne serilecektir.

Pinkerton ardı ardına yalanlar dizerek Ço-Ço-San’ı terk etmiştir ve bu, kızcağızın kalbinde derin yaralar açacaktır. Doğu-Batı arasındaki kültürel çatışmalar ve bireysel trajediler de bu hikâyede su yüzüne çıkacak; Ço-Ço-San’ın sonsuz umudu ve trajik kaderi, bu etkileyici hikâyede okuyucuyu derinden sarsacaktır.

“Madam Butterfly, 19. yüzyıl sonu Emperyal Dönem sanatının bir macerası gibidir: Ünlü oryantalist yazar Pierre Loti’den alıntılar taşıması, zamanında deha kabul gören tiyatro yönetmeni David Belasco’nun öyküyü tiyatroya taşıyıp devrimci sahnelemelemelerle sunması ve sanatın kümülatif zirvesi olan opera uyarlamasıyla ölümsüzleşip müthişiyete ulaşması… Kültür ve Sanat tarihi yönünden muazzam bir üst başlıktır “Madam Butterfly”.

Yine de, öykü bir o kadar evrensel, öz bir temayı aktarır. Doğulu yahut Batılı, kadın yahut erkek fark etmez, her okuyanın içselleştirip ağlayacağı, en temel hislere dokunan ölümsüz bir eser… Fihrist olarak, bu sanat macerasınin başladığı temel metni, asıl hikâyeyi Türkçeye ilk kez kazandırmanın ve sizlere geniş bir şekilde bir önsöz ile sunmanın mutluluğuyla… İyi okumalar.”

Ömer Alkan

Madam Butterfly Özeti

Madam Butterfly Pdf Oku

Madam Butterfly Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu