PDF Kitap

Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya PDF Oku indir

Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya PDF oku indir, Peter Watson tarafından kaleme alınan Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Kronik Kitap değeri ile basılan Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya kitabı 544 ebatında olup, 2024 Bengisu Mete, Didem Eraş tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya pdf oku, Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya PDF yandex, Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Hiçlik Çağı – Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya PDF Oku

“Geçtiğimiz yüzyılın kurucu fikirlerinin canlı ve ilgi çekici bir özeti olan Hiçlik Çağı, Nietzsche’nin teşhisinin, politik yelpazenin bazı enteresan noktaları da dahil olmak üzere kültürel yaşamın her alanında nasıl tepkiler uyandırdığını gösteriyor.”
– John Gray

“İngiltere’nin en seçkin düşünce tarihçilerinden birinden heyecan verici bir yolculuk…”
– The Boston Globe

Friedrich Nietzsche 1882’de “Tanrı öldü” dedi. O zamandan bu yana on binlerce sanatçı, bilim adamı, siyasetçi, düşünür ve önder Tanrı olmadan bir hayat kurma, yeni bir yaşam şekili tesis etmeye çabaladı. Tarihin şafağından bu yana insan ilk defa dinî bir düşünce olmaksızın yeryüzünde kendisine bir yol belirlemeye çalıştı. Bu uğraşının hikâyesi ilk kez şimdi gün yüzüne çıkıyor.
Peter Watson modern dönemin sanatsal, bilimsel ve kültürel gelişmelerinin yeni bir tarihini yazdığı Hiçlik Çağı’nda William James ve pragmatistleri; Sigmund Freud ve psikanalizi; Pablo Picasso, James Joyce ve Albert Camus gibi sanatçıları; Birinci Dünya Savaşı şairlerini ve İkinci Dünya Savaşı romancılarını; Albert Einstein’dan Stephen Hawking’e bilim bireylerinı ve Dawkins, Harris ve Hitchens gibi yeni ateistlerin yükselişini konu alıyor. Watson, ateizmin nasıl geliştiğini gösterirken, geçen yüzyılın en büyük sanat ve edebiyat, bilim ve felsefe eserlerinin izlerinin sekülerizmin yükselişinde bulunabileceğini ortaya koyuyor. Dinî inanç kaybının Batı medeniyetinin yüksek kültürü için ne anlama geldiği, bununla birlikte neler getirdiği Hiçlik Çağı’nın sayfaları içinde titizlikle inceleniyor.
Nietzsche’den Daniel Dennett’e, Watson’ın bu ustalıklı düşünce tarihi, ateizmin barındırdığı büyük poblemleri ve devrimci fikirleri alıp açıklamayı, bağlantıları ve kavramları basitleştirmeden yalın bir biçimde sunmayı başarıyor. Hiçlik Çağı: Tanrı’nın Ölümünden Sonra Dünya ateizm ve etrafındaki fikirler cümbüşünü büyük bir ustalıkla düzene koyup yalın bir biçimde sunuyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu