PDF Kitap

Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ PDF Oku indir

Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ kitabı, 544 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ kitabı 16 x 24 ebatında olup, 2024 Kronik Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ pdf oku, Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ PDF yandex, Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi 2 – Yeni Çağ PDF Oku

Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi
Yeni Çağ

İlk baskısı 1969’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayınları içinde üç cilt olarak çıkan Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi, 1985’te Verso Yayınları, 2001’de Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından basıldıktan sonra yayınevimiz tarafından bir kez daha gözden geçirilerek tekrar yayımlanıyor.

Yıllardır bir çok üniversitede ders kitabı olarak okutulan bu eseri özenli bir çalışmayla yayına hazırlayan Mete Tunçay, siyasal etkinlik üzerine öne sürülen görüşleri tanımlayıp, açıklarken kullandığı “düşünüş” deyimini, bu anlamda geçerli olan “teori” ve “doktrin” kavramlarına seçerken; bu kelimelerin doğru veya yanlışı ve hatta “dogma”yı içerdiğini, oysa “düşünüş”ün kavram olarak yansızlığı açıkladığini ve bunun da tarihte siyasetle alakalı düşüncelerin geniş ölçüde karışmış olduğu dikkate alındığında daha uygun bir deyim olduğunu savunmaktadır.

Özellikle felsefi ve siyasal düşünce metinlerinde yapılacak seçmenin, sunulan metinlerin bir korelasyon içinde olması, farklı zamanlarda yaşamış düşünce bireylerinın zihniyet dünyasını karşı karşıya geldirıp, kavraması yolunda mühim bir adım olduğu açıktır. Ayrıca yaygın bir deyişe göre, bir filozofu tanımak bütün felsefe tarihini tanımak demektir. Gerçekten de her mühim düşünür, etkilendiği öncelleriyle ve etkilediği ardıllarıyla, kendi çağına çok aşan bir alanı kapsar.

Bu anlayışla Mete Tunçay’ın hazırladığı Batı’da Siyasal Düşünceler Tarihi’nin bu cildinde de Thomas More’dan Thomas Paine’e uzanan Yeni Çağ düşünürlerinin seçme yazıları yer alıyor. Eserin bu baskısında başta düşünürlerin okuma parçaları olmak üzere tüm metinler ve kaynakçalar gözden geçirilmiş; kaynakçaya kitabın son basımından bugüne, düşünürlerin dilimize kazandırılan eserleri ve onlar üzerine yazılan kitaplar eklenmiştir.

THOMAS MORE NICCOLO MACHIAVELLI JEAN CALVIN ÉTINNE DE LA BOÉTIE STEPHANUS JUNIUS BRUTUS JEAN BODIN THOMAS HOBBES JOHN LOCKE BENEDİCTUS DE SPINOZA BARON DE LA BREDE ET DE MONTESQUİEU JEAN-JACQUES ROUSSEAU DAVID HUME THOMAS JEFFERSON JAMES MADISON ALEXANDER HAMILTON EMMANUEL-JOSEPH SIEYÉS MAXIMILLIEN ROBESPIERRE EDMUND BURKE THOMAS PAINE

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu