Tarih

Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi PDF indir

Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi PDF Oku indir, Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi kitabının kapağı ise 334 özelliğine sahiptir. 9786256254565 dilinde yazılmış olan Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi kitabını 15.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi kitabını PDF indir.

Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi PDF

Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Büyük Selçuklular zamanında Sultan Alparslan’ın veziri Şerefülmülk aracılığıyla yaptırılmıştır. Osmanlılar zamanında geliştirilen medrese ardından Darululûm haline getirilmiştir. Günümüzde ise Ebû Hanîfe adını taşıyan bir üniversite mevcuttur.

Bu çalışmada Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi ile ilişkili olarak Bağdat’ta Hanefî mezhebinin tarihinin bir kısmı ele alınmaktadır. Ebû Hanîfe’den günümüze doğru kronojik sırayla medresenin başına gelenler, müderrisleri, mezunlarından bazılarının faaliyetleri ve Ebû Hanîfe’nin türbesi, câmii hakında bilgiler verilmiştir.

Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi Özeti

Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi Pdf Oku

Bağdat’ta Meşhed-i Ebû Hanîfe Medresesi Tarihi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu