PDF Kitap

Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu PDF Oku indir

Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu PDF oku indir, Otto Rank tarafından kaleme alınan Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu kitabı, 138 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu kitabı 13 x 19 ebatında olup, 2022 Fa Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu pdf oku, Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu PDF yandex, Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Kahramanın Doğuş Miti – Mitolojinin Psikolojik Yorumu PDF Oku

Otto Rank (d. 1884, ö. 1939), Sigmund Freud’un yakın çevresinin bir parçası olan göz alıcı bir Avusturyalı psikologdu. Rank’ın bu erken dönem monografisi, psikanalitik yöntemin karşı karşıya geldirmalı mitolojiye çığır açan bir uygulamasıdır. 20. yüzyılın başında psikologlar, özellikle klasik mitoloji aracılığıyla insan ruhunun gizemlerini çözmeye çalışıyorlardı. Bu ardından Jung, Joseph Campbell ve diğerlerinin içgörülerine yol açacaktır. Lakin bu yakınsamayı keşfeden ilk bilim adamlarından biri Otto Rank’tı. Mitoloji seven okuyucular için bi hayli fazla açık olan karşı karşıya geldirmalı mitolojinin en can sıkıcı sorularından biri, mitler, folklor ve efsanelerdeki kültürler arası benzerliklerdir. Misal verilecek olursa, tufan efsanesi, kahramanca arayış ve özellikle kahramanın doğum hikayeleri, Afrika’dan Güney Amerika’ya kadar dünyanın her yerinde görülür.

Bu kitap mitolojik açıklamaların astronomik fenomenlerle açıklama çabalarının sonlandığı zamanda ortaya çıkmıştır. Rank bu fenomenler yerine ortak motifleri, psikolojik evrenseller olduğuna inandığı şeylerle açıklamaya çalıştı. Bu çalışmada Rank, Yunan, Roma, Yahudi-Hıristiyan, Hint ve Germen tanınmış figürleri de dahil olmak üzere çok çeşitli Avrasya kahraman doğum mitlerini incelemektedir. Bunu yapmak için klasik Freudyen psikanalizin metodolojisini ve kelime dağarcığını kullanır. Rank hikayelerden bazılarını fazla bilinmeyen ender kaynakları tercih ederek hazırladığı için okuyucu yönünden ufuk açıcı ve farklı çağrışımlar yapabilecek bilgiler de içermektedir. Son bölümde ise bu mitleri adeta ‘koltuğa’ koyar ve tezini çok tutarlı bir biçimde bağlar.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu