PDF Kitap

Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı PDF Oku indir

Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı kitabı, 1880 sayfadan bir araya gelmiştir. 1. Hamur değeri ile basılan Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı kitabı 16,5 x 23,5 ebatında olup, 2021 Ötüken Neşriyat tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı pdf oku, Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı PDF yandex, Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Kökler: Yay Çeken Kavimlerin Şafağı PDF Oku

Eski Türk yazıtlarında geçtiği şekiliyle “Altun Yış” yahut daha bilindik adıyla Altaylar… Türk Hanedanı’nın dünyaya geldiğu bu dağlar, Çin belgelerine göre şekli saygınlığıyla (miğfer) bunun yanı sıra onların isim kaynağı olmuştu. Yazıtlar gibi, Çin kaynakları da Altaylar için “Jin Şan” yani kelimenin tam anlamıyla “Altın Dağ” diyordu. Bu çalışma, Altın Dağ’ın ormanlarından çıkan halkların öyküsünü anlatır…

Fin dil bilimci Matthias A. Castrén (1813-1852) “Altay” dillerini müstakil bir aile olarak tanımlayıp inceleyen ilk kişi oldu. Altay birliğinin varlığı ise Matthias’tan bugüne tartışma konusudur. Reddiyeci araştırmacıların savlarının aksine, Altaylı halkların dilleri ve kültürleri içindeki “bağ” basit bir etkileşimle açıklanamayacak derinliktedir. Onlar, arkeolojinin de işaret ettiği gibi daha bebeklikten bu yana birlikte büyümüşlerdi. Konuşmayı, yazmayı, kutsal varlıklardan korkmayı, ölümü ve doğumu, savaşmayı ve organize olmayı;kısaca maddi ve manevi dünyalarına ait hemen her şeyi yan yana öğrenmişlerdi. Soy bağları mevcuttu; fakat kültürel kökleri çok daha kuvvetli, derin ve kapsayıcıydı.

Türk, Moğol, Macar ve Koreli araştırmacıların bir araya gelmesiyle yaşanan bu çalışma, toplam 3 cilt ve 55 makaleden oluşuyor. Türkoloji, arkeoloji ve etnografya gibi farklı bilim dallarını kapsayan bu genişlikte bir köken araştırması, ülkemiz için görece ilk sayılabilir. Bu açıdan Türk tarihçiliğinde mühim bir boşluğu dolduracağı ümidindeyiz.

1. Cilt – Dil ve Edebiyat
2. Cilt – Arkeoloji ve Tarih
3. Cilt – Antropoloji ve Etnografya

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu