Mizah

Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı PDF Oku indir

Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı PDF oku indir, Peyami Safa tarafından kaleme alınan Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı kitabı, 115 sayfadan bir araya gelmiştir. 1. Hamur değeri ile basılan Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı kitabı 12,5 x 19,5 ebatında olup, 2020 Ötüken Neşriyat tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı pdf oku, Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı PDF yandex, Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Ramazan Geceleri – Server Bedi Külliyatı PDF Oku

“Ramazan’a mahsus geceler ve Ramazan’a mahsus bir hayat var, buna emin olunuz. Görmek ve anlamak isteğe göre, her geceki yaşamını itiyadın hızıyla sürdüren Beyoğlu’nda değil, İstanbul tarafında biraz dolaşınız: Beyazıt Sergisi yerinde duruyor, mabetler hıncahınç doludur. Alelade gecelerde bir fotoğraf kutusunun içi kadar karanlık ve sessiz caddeler, Ramazan’da, gündüzden daha kalabalık ve şu kapalı havalarda, gündüzden daha aydınlıktır. Siz bir barın köşesinde, alt dudağınızı ıslatan son bira köpüğünü yalarken, sarı kafes delikleri içinde sahur davulunu bekleyenler birden fazla. Ve akşamın muayyen saatleri civarında, siz, Tokatlıyan’ın çaylı rakısında yahut daha bilmem nerede gatolarınızı yerken, evlerinin penceresinde iftar topunu bekleyerek gündüzü teşyi edenler var. Siz onları tanımazsınız, onlar da sizi tanımaz.”

Peyami Safa’nın “Server Bedi Külliyatı” başlığı altında neşrettiğimiz kitaplarına yazı ve fıkralarıyla devam ediyoruz. On iki kitaplık Cingöz Recai Serisi ile Tilki Leman, Çekirge Zehra ve Kartal İhsan’ın serüvenlerinin toplandığı üç kitaba, Zıpçıktılar ve Ah Minel Aşk’ı eklemiştik. Şimdi de 1930 ila 1960 senelerı içinde büyük miktarda Server Bedi müstearıyla, kimilerinde ise kendi adıyla Cumhuriyet, Tan, Milliyet, Tercüman gazetelerinde kaleme aldığı, Ramazan kültürüne dair yazılarını derleyerek “Yazılar-Fıkralar Serisi”ni başlatıyoruz. Herhangi bir imzanın atılmadığı bazı yazılar da “Ramazan Kültürü” başlığı altında yayımlandığı için bu toplamaya dâhil edildi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu