PDF Kitap

Toplumsal Hareketlerin Asrı PDF Oku indir

Toplumsal Hareketlerin Asrı PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan Toplumsal Hareketlerin Asrı kitabı, 354 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Toplumsal Hareketlerin Asrı kitabı 16 x 24 ebatında olup, 2024 Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Toplumsal Hareketlerin Asrı pdf oku, Toplumsal Hareketlerin Asrı PDF yandex, Toplumsal Hareketlerin Asrı PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Toplumsal Hareketlerin Asrı PDF Oku

Türkiye tarihi uzun seneler iki ana eğilimin hakimiyetinde olan perspektiflerden incelendi.
Geleneksel milliyetçi ve muhafazakâr tarihyazımı Türkiye tarihini daha çok bir siyasal tarih olarak ele aldı ve anlattı. Bu tarihin özneleri genelde siyasal şahsiyetler, yöneticiler ve toplumun seçkinlerinden oluştu. Anlatılan betimleyici bir siyasal kronolojinin ötesine geçemiyordu.
 
Bunun bunun yanında tarihe sosyal bilim zaviyesinden ulaşanlar ise sosyal ve iktisadi gelişmelere ve dönüm noktalarına odaklanan bir analiz yapıyorlardı. Burada da daha çok yapısal etkenler ele alınıyor, anlatı da anlamak, açıklamak, değerlendirmek için yapılan bir tahlil etrafında örülüyordu.
 
Oysa Türkiye’nin hem siyasal hem de sosyo-ekonomik tarihine ilişkin her iki anlatıda da eksik olan toplumun farklı kesimlerinin bu tarihte oynadıkları roldü. Yapı karşısında iradenin, farklı toplumsal öznelerin sesi duyulmuyordu. Oysa siyasal hayatta olduğu kadar sosyal ve iktisadi alanda da örgütlü ve örgütsüz sosyal hareketler 100 yıllık tarihin farklı uğraklarında, farklı düzeylerde ve farklı şekillerde çok mühim roller oynamışlardı. Elinizdeki kitap bugüne kadar eksik bırakılan bu etkeni mercek altına alarak yalnızca bu toplumsal hareketlere odaklanmıyor, bunun yanı sıra Cumhuriyet tarihini toplumsal hareketler üzerinden ve onların etkilerini göz önüne alarak da aşağıdan bir perspektif ile değerlendiriyor.
 
Kitaptaki yazılar Cumhuriyet’in 100 yıllık tarihini işçiler, köylüler, çiftçiler, kentliler, işsizler, kadınlar, gençler, öğrenciler, Kürtler, Aleviler gibi farklı sınıfsal, mesleki, etnik, dini, cinsiyet ve yaş gruplarını farklı zamanlarda oluşturdukları toplumsal hareketleri göz önünde bulundurarak konu alıyorlar.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu