Tarih

Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler PDF indir

Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler PDF Oku indir, Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler kitabı Uğur Altundaş sayfadan oluşmakta ve 9789750864322 boyutundadır. Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler kitabının kapağı ise Ali Doğan özelliğine sahiptir. Nuran Tezcan dilinde yazılmış olan Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler kitabını Emine Yılmaz numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler kitabını PDF indir.

Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler PDF

Yunus Emre’den Nâzım Hikmet’e Türkçe, ülkeler arası Türkoloji camiasının en mühim isimlerinden Semih Tezcan’ın kitapları dışında kalan yazı ve söyleşilerinin ikinci cildi.
 
Bu cilt, Semih Tezcan’ın Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi’nden Yunus Emre’ye, Nâzım Hikmet’ten Andreas Tietze’ye, Türk Dil Kurumu’ndan Nasrettin Hoca’ya kadar birden fazla isim ve konu üzerine toplam 67 makale, yazı, bildiri ve söyleşisini bir araya getiriyor.
 
“Metin”leri filolojinin gerektirdiği metotlarla ele alıp irdeleyen, poblemleri çözme önerileri ortaya koyan; bunları yaparken başta edebiyat, kültür tarihi ve halkbilimi olmak üzere bir çok disiplinle karşı karşıya geldirmalı çalışmalar yapan Tezcan’ın bir bilim insanı titizliğiyle kaleme aldığı bu makaleler ve yazılar Türkoloji ve Türk kültürüne eşsiz bir katkı sağlıyor.
 
Saadet Çağatay, Annemarie von Gabain ve Gerhard Doerfer gibi dünyaca ünlü bilginlerden Türkoloji ve Altayistik eğitimi alan Semih Tezcan, uzun seneler Peter Zieme, György Hazai, Robert Dankoff, Marcel Erdal, Ingeborg Baldauf ve Klaus Kreiser gibi mühim isimlerle çalışmış ve 2015 senesinde Andreas Tietze’nin Tarihî ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lügati’ni yeniden yayımlama çalışmasının proje başkanlığını yürütmüştür.

Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler Özeti

Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler Pdf Oku

Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e Türkçe Makaleler Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu