PDF Kitap

Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods PDF Oku indir

Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods PDF oku indir, Anna Della Subin tarafından kaleme alınan Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Beyaz Baykuş değeri ile basılan Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods kitabı 488 ebatında olup, 2023 Nurullah Yakut tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods pdf oku, Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods PDF yandex, Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Kazara Tanrılar – Kendilerini Tanrı Olarak Bulan İnsanlar – Üzerine – Accidental Gods PDF Oku

SEKÜLER BİR ÇAĞDA GÜÇ İLE DİN ARASINDAKİ BAĞLANTININ VE TANRISALLIĞIN ROLÜNÜ AYDINLATAN, TANRI OLARAK TAPINILAN İNSANLARIN KIŞKIRTICI TARİHİ

Kristof Kolomb’un Yenidünya’ya ayak bastığı ve göksel bir varlık olarak selamlandığı 1492’den şimdiye kadar yaşanan “Kazara Tanrılar” modern çağın peşini bırakmadı. Hemen her coğrafyada beliren ve her kıtada tanrılaştırılan, üstelik daima erkek olan insanlardı bunlar. İlginç olansa bu tanrıların her zaman içsavaşlar, imparatorluk fetihleri, devrimler gibi çalkantılı zamanlarda ortaya çıkmasıydı.

Din tarihçisi Anna Della Subin, beş yüzyılı kapsayan bu aydınlatıcı ve olağanüstü tarih kitabında, modern “din” kavramımızın nasıl icat edildiğine, sözde seküler çağımızda din ve siyasetin neden sürekli olarak birbirine karıştığına, birisini ilahi olarak adlandırma gücünün hem ezenler hem de ezilenler tarafından nasıl kullanıldığı ve istismar edildiğine dair çetrefilli sorulara ışık tutmaya faydalı oluyor. Kâşiflerin egemenliklerini meşrulaştırmak için hangi yollara başvurduklarını ve tanrılık hikâyeleriyle ırkçılığı ve dışlama akımlarını nasıl harekete geçirdiklerini aktarıyor.

Modern dünyanın yaratılışını şimdiye dek fark edilmeyen bir bakış açısıyla okuyacağınız alışılmadık ve iddialı bir başvuru kaynağı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu