PDF Kitap

Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi PDF Oku indir

Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi PDF oku indir, Yuval Noah Harari tarafından kaleme alınan Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Kolektif Kitap değeri ile basılan Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi kitabı 448 ebatında olup, 2024 Çiğdem Şentuğ tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi pdf oku, Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi PDF yandex, Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Neksus – Taş Devri’nden Yapay Zekaya Bilgi Ağlarının Kısa Tarihi PDF Oku

Hikâyeler bizi birleştirdi.
Kitaplar düşüncelerimizi ve mitolojilerimizi yaydı.
İnternet bize sonsuz bilgiyi vaat etti.
Algoritma sırlarımızı öğrendi.
Sonra da bizi birbirimize düşman etti.
Peki yapay zekâ neler yapacak?

Son yüz bin yılda biz Sapiensler muazzam bir güce ulaştık. Lakin tüm keşiflerimize, icatlarımıza ve fetihlerimize rağmen bugün kendimizi yine de bir varoluş krizinin içinde bulduk. Dünya ekolojik çöküşün eşiğinde. Siyasi gerginlikler her geçen gün tırmanıyor. Yanlış bilgiler her yerde, her alanda hızla çoğalıyor. Üstelik bizi ortadan kaldırabilecek yeni bir bilgi ağına, yapay zekâ çağına doğru son hızla ilerliyoruz. Başardığımız onca şeye rağmen, kendimize nasıl bu kadar zarar verebilinmekte?

Neksus insanlık tarihine derinlemesine bir bakış atarak, bilgi akışının bizi bugünlere nasıl getirdiğini tartışıyor. Bizi Taş Devri’nden Kitabı Mukaddes’in kanonlaştırılmasına, matbaanın icadına, kitle iletişim araçlarının gelişimine ve son haftalarda popülizmin yeniden doğuşuna tanıklık ettiren Harari, bilgiyle gerçek, bürokrasiyle mitoloji, bilgelikle otorite içindeki karmaşık ilişkiyi sorgulamaya teşvik ediyor. Roma İmparatorluğu, Katolik Kilisesi ve Sovyetler Birliği gibi sistemlerin iyi veya kötü, hedeflerine ulaşmak için bilgiyi nasıl kullandığını örneklerle inceliyor. Ve insandışı zekânın varlığımızı tehdit ettiği bu sürede, her şey için çok geç olmadan neler yapabileceğimizi tartışıyor.

Bilgi ne gerçeğin hammaddesi ne de yalnızca bir silahtır. Neksus yelpazenin bu iki ucu içindeki umut dolu orta yolu ararken öte yandan biz bireylerin ortak mirasını yeniden keşfediyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu