Tarih

Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze PDF indir

Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze PDF Oku indir, Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze kitabı A Cultural History of Humour sayfadan oluşmakta ve 352 boyutundadır. Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze kitabının kapağı ise 9786256584563 özelliğine sahiptir. 10.10.2024 dilinde yazılmış olan Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze kitabını Kadir Gülen numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze kitabını PDF indir.

Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze PDF

Mizah, insanlığın en kadim ve kuvvetli anlatım şekillerinden biridir; sınırları aşan, toplumları birleştiren ve dönemin ruhuna ayna tutan bir unsur; zekâyı terleten bir düşünme pratiği. Peki, geçmişin gülüşleri bize ne anlatıyor? Bu eser, komedinin yalnızca bir eğlence aracı olmadığını, bunun yanı sıra sosyal yapıları, iktidar ilişkilerini ve kültürel dönüşümleri nasıl şekillendirdiğini gözler önüne çıkarıyor.
Antik Yunan’daki sofistike şakalerden, Roma’daki sahne gösterilerine, Rönesans İtalyası’nın şaka kültüründen, Hollanda’nın Altın Çağı’ndaki mizahi fotoğraflarıne kadar geniş bir yelpazede mizahın izini süren bu kitap, tarih boyunca gülmenin şekillendiği toplumsal bağlamları inceliyor. Bakhtin’in kahkaha kavramından antropologların şaka ve toplum ilişkilerine kadar uzanan yenilikçi bir anlatım sunuyor.

Bu kitap, mizahın hem bireysel hem de kolektif hafızamızdaki yerini yeniden düşünmemizi sağlarken, toplumsal normların, çatışmaların ve dayanışmanın inceliklerini de keşfetmeye davet ediyor.
 

Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze Özeti

Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze Pdf Oku

Mizahın Kültürel Tarihi Antik Çağdan Günümüze Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu