Hobi

Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri PDF indir

Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri PDF Oku indir, Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri kitabının kapağı ise 250 özelliğine sahiptir. 9786253716349 dilinde yazılmış olan Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri kitabını 14.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri kitabını PDF indir.

Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri PDF

Büyük özveri ve emekle bir araya getirilen bu kitabı okuyanların öte yandan hiç bilmedikleri yemekleri öğrenirken öte yandan da anneannelerimizin arada bir gülünç, arada bir acıklı, arada bir de çileli anılarıyla farklı zamanlarda eğlenecek, farklı zamanlarda duygulanacak, farklı zamanlarda da kızgınlıklarına engel olamayacaklarına inanıyoruz.

Okuyucuların çoğu Samsunlu Satu Teyze’nin Nünükünü, Karabüklü Hanife Teyze’nin Kara Hevlesini, Kayserili Bahriye Teyze’nin Pırtımpırtını, Şırnaklı Halime Teyze’nin Kutılkını, Aydınlı Aynur Teyze’nin Maratasını, Maraşlı Fatma Teyze’nin Sulu Bezdirmecini, Muşlu Fatma Teyze’nin Çatçıngırını ve daha nicelerini belki de ilk defa duyacaklardır.

Bunun yanı sıra Erzurumlu Fatma Teyze’nin Barbunyalı Kesme Aşını ilk yaptığında tuzunu abarttığı için kimsenin yememesi ve çöpe dökmesi, Vanlı Fazilet Teyze’nin Çorti Aşının dibini tutturduğu hâlde kabul etmemesi fakat kimseyi inandıramaması gülümsemelerine neden olacaktır. Hele Manisalı Hatice Teyze’nin İlan Pancarını ilk yaptığında pancarın zehrini almadan pişirdiği için yemeği yiyenlerin dillerinin kabarması sebebiyle üç dört gün yemek yiyemez olmalarını ve Ordulu Ünsiye Teyze’nin ısırgan toplarken ısırganların içine düşüp gün boyu kaşıntıdan her yerinin kabarmasını okuyunca sesli gülmelerine engel olamayacaklardır.

Lakin okuyucunun Çorumlu Müzeyyen Teyze’nin on üç yaşında evlendirilmesi ve bu da yetmezmiş gibi genç yaşta eşini kaybedince yedi çocukla bir başına kalmasını, Antalyalı Ayşe Teyze’nin ömrü boyunca dünyaya geldiğu köy olan Korkuteli Avanda’dan hiç çıkmamasını, Filibeli Saniye Teyze’nin 1944 senesinde zorunlu olarak Bulgaristan’dan Bursa’ya göç etmek zorunda kalmasını ve Urfalı Fehime Teyze ile Giresunlu Havva Teyze’nin evlat acılarını okuyunca gözyaşlarına hâkim olamayacakları kanaatindeyiz.

İster gelenek görenek deyin ister görgüsüzlük veya kabalık deyin Kayserili Bahriye Teyze’nin öksüz diye kayınvalidesinden gördüğü zulmü, Samsunlu Emine Teyze’nin yazı pancarını ilk yaptığında baharatını çok koyduğu için babasından işittiği azarı ve Şırnaklı Halime Teyze’nin daha on üç yaşındayken babası yaşında biriyle evlendirilmeye kalkışılması okuyucunun sinirlerini hoplatacaktır.

Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri Özeti

Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri Pdf Oku

Hikayeleriyle Anadolu’nun Anneanne Yemekleri Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu